2013-07-08

Biblioteksbesök # 2

Eller egentligen inte så mycket besök som ett pass i infodisken. Mitt i själva semestern. Alla andra verkade uppskatta vädret så var hursom jättelugnt. Detta gav mig tid att låna lite fler böcker - verkar totalt ha tappat förmågan att sätta min fot på ett bibliotek utan att ta med en massa hem. Men det är ju i och för sig det som är poängen. 

Dagens skörd:

Nina Bouraoui - Våra kyssar är avsked. Baksidan says: "I Våra kyssar är avsked tecknar Nina Bouraoui en serie intima porträtt av platser och människor som spelat en avgörande roll i hennes liv, alltifrån barndomen i Algeriet till Paris idag." Jag har inte hört talas om den här författaren tidigare. Hon ges ut på samma förlag som Abdellah Taïa och mina ögon fick syn på omslagets design. Man ska inte säga att formatet inte spelar någon roll i valet av bok uppenbarligen, hehe. Jag gillade Taïa massor och författarens koppling till Paris och Nordafrika, samt den självbiografiska grunden i boken gör att det här känns intressant. Återkommer när jag läst. Check it --> Bibblan. Adlibris


O Thiam Chin - Aldrig bättre. Det här är ytterligare en novellsamling! Har tidigare skrivit om hur jag gillar att läsa noveller och att jag alltför sällan hittar något, men nu verkar ju turen ha vänt. Har på sistone plockat på mig Alice Munro och Kim Young-Ha och nu dyker den här upp på nyhetshyllan på jobbet. Inte så tokigt. Baksidan says: "Det handlar om människor vars liv präglas av skriande tomrum men som i skärningspunkten mellan förlust och kärlek hittar en längtan som ger styrka". Tror inte jag tidigare läst någon författare från Singapore så blir nytt för mig. Check it --> Bibblan. Adlibris.

Katherine Mansfield - Smekmånad och andra berättelser. Ännu mer noveller, den här gången på rekommendation av Anna på och dagarna går. När Mansfield sedan dessutom omnämndes i samband med Virginia Woolf-artikeln i senaste Vi läser tog jag det som ett omen och slog till på ett lån. Är ju en sucker för en god novell så hoppas det blir bra. Bibblan. Adlibris.

Ellen Lupton - Indie Publishing. Här kommer för en gångs skull en fackbok på bloggen. Det handlar om hur man ger ut, trycker eller på annat sätt tillverkar sina egna böcker. Och det verkar ju intressant. Min man arbetar som illustratör och vi har klurat lite på att styra upp en eller annan bilderbok, men det är fan inte helt lätt alltså. Här kanske kan finnas tips, vem vet? :-) Bibblan. Adlibris.

Jag cyklade glatt från bibblan strax efter sju och blev uppmött av bloggkollega Johanna på andra sidan Älvsborgsbron. Hon slängde nån sorts ostprodukt från Lidl på grillen och allt var härligt, sommargrisigt och ledigt igen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar