2013-07-10

En cool katt

Plockade med mig Den nya Isabel av Katherine Mansfield från biblioteket. En novell som kommer i en egen liten volym, något jag inte sett tidigare förutom från Novellix. Den här är utgiven av Collings förlag och var först ut i deras serie Collings Vintage. Camilla Jacobsson har översatt och skriver en liten introduktion:
Om det här är ditt första möte med Katherine Mansfield - vilket jag på sätt och vis hoppas - måste jag erkänna att jag är en smula avundsjuk. Känslan påminner lite om den när man presenterar två av sina favoritvänner för varandra för att man har på känn att de kommer att trivas ihop: lika delar förväntan och nervositet. Tänk om de inte klickar! Fast det är jag övertygad om att det kommer att göra. Katherine Mansfield är en cool katt, och själv kan jag inte tänka mig en större ära än att få vara den som säger "Det här är min vän Katherine, ni har nog inte träffats förut?"


Jag är jättepepp. Vem vill inte läsa en cool engelsk tjugotalskatt liksom? Har också lånat en samling med fler av hennes noveller, så om denna håller vad den lovar finns det mer att ta av. 

Check it --> Bibblan. Adlibris.

1 kommentar:

  1. Visst är Katherine Mansfield bra, det finns en del av henne översatt till svenska. Roligt att de nytrycker henne också.

    SvaraRadera