2013-07-17

En rulle - ParaNorman

Den här lämnade några kids tillbaka på bibblan idag och då passade jag på att norpa den. ParaNorman är en zombiefilm för barn. Det är ofta svårt att avgöra och alla barn är såklart olika, men jag tyckte den var i läskigaste laget för sin målgrupp, men å andra sidan fick jag lite dödsångest av Toy Story 3 så jag är kanske inte rätt man att fråga. Annars typ som animerade filmer är mest nuförtiden - en story för barnen och en massa små skämt för de vuxna. Jag tänker mig att det är Pixar som satt en sådan standard, men det funkar alldeles utmärkt. Som vuxen är det lite svårt att stå ut med all superamerikansk gråtmildhet som ofta tar upp plats i animerade filmer utan att man har en lite sarkastisk edge på det hela. 

Åkej - Norman ser och pratar med döda människor. Alla tycker han är knäpp (vilket inte är helt märkligt) och det gör livet allmänt jobbigt för honom. Stadens alkisfreak tvingar honom att ta över hans jobb som den som varje år betvingar förbannelsen som en sjuttonhundratalshäxa lagt på staden och om han inte uppfyller sitt uppdrag kommer ett gäng döingar vakna till liv. Sedan följer en massa action och skojiga bikaraktärer, tex cheerleader-syster, tjock side-kick, hunkig idiot och skolans bully. 

Det var framförallt en väldigt snygg film - den har lite sådär dockfilms-feel. Se den med era kids om de inte är alltför skraja. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar