2013-07-03

Spring Breakers


Det här var en bra om än något ojämn film. Jag förväntade mig het James Franco, medan Therese som hade sett trailern uppenbarligen visste bättre. Han var fulare än jag någonsin sett honom. Han spelade en till en början äcklig, men sedan alltmer likeable karaktär.

Dock var det ju inte honom filmen i första hand handlade om, utan om de fyra tjejer som trötta på sin studier vill uppleva något nytt, åka på Spring break och släppa loss. Det fattas pengar och de rånar en restaurang. Väl framme festas det järnet och det hela ser ut lite som en smutsigare version av MTV Grind (om någon kommer ihåg fenomenet). Bouncing boobies helt enkelt, en massa kola, jointar och keg stands. Selena Gomez gör den tråkigaste karaktären - egentligen är hennes enda poäng att kontrastera mot de vildare av hennes tjejkompisar. Det blir dock för mycket med hennes jesus freak-karaktär - själva huvudpoängen med filmen är att tappa kontroll, att gå bortom den punkt där man normalt sett hade satt stopp. Det blir svårt att fatta varför hennes kompisar överhuvudtaget skulle hänga med en tjej som "prays hardcore", men det kanske bara är mina svenska ögon som inte pallar en amerikansk verklighet. Ungefär från att Gomez försvinner börjar filmen bli intressant.


Jag tror inte jag kan skriva alltför mycket om vad som händer utan att spoila loss totalt, men det som från början till viss del kändes exploaterande blir till slut till den kick ass-känsla man hela tiden hoppats på. Surast under kvällen var dock den teen/unga vuxna-publiken vi delade salong med - de garvade bort första scenen med riktigt fet känsla: James Franco spelar Britney Spears vid flygel mot en backdrop av Florida-horisont med vackra flickor med bikinis, balaklavas och automatvapen som dansar. Smått magnifikt faktiskt. + Jag har haft en svaghet för män som suger av vapen sen jag första gången såg Raspberry Reich.  Jag rekommenderar, men med varningen att det är en väldigt lång build up - sluta inte titta i förtid. Hellre en kass början än ett kasst slut som man säger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar