2013-07-04

Suzanne Collins - Gregor: Dödens labyrint

Idag läste jag andra delen av Suzanne Collins serie Krönikan om Underjord. Den var nästan lika spännande som den första. Inte så mycket som skulle skilja en recension av andra delen från den första dock - det är en spännande äventyrsroman för tio- till trettonåringar (vilket inte innebär att det inte kan vara underhållande även för vuxna att läsa).

Gregor har det jobbigt med en sjuk pappa och en mamma som jobbar mest hela tiden. Det är svårt för familjen att få det att gå ihop. Han har tagit med sig lillasyster Boots till Central Park för att åka pulka då hon plötsligt försvinner. Han inser att hon hämtats av kackerlackor från Underjord för att få Gregor att återvända dit och ta sig an ytterligare en profetia - befolkningen i Regalia måste räddas från den fruktade Bane, ledare för råttorna. Nya äventyr väntar således, och den spännande historien gör en inte besviken när Gregor upptäcker nya dimensioner av sitt hjältemod. Fina grejer.

Check it --> Bibblan. Adlibris.

Tredje delen av serien, Blodets förbannelse, kommer ut på svenska först i november, så förmodligen kommer jag läsa den på engelska istället. Då finns den att få tag på här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar