2013-08-04

En smakebit på söndag # 6

Varje vecka har bokbloggen Flukten fra virkeligheten utmaningen En smakebit på söndag. Den går ut på att man ger ett litet smakprov från en bok man vill rekommendera. 

Jag gör som jag redan gjort ett par gånger och smakebitar från böcker jag ännu inte läst, haha. Dagens bok är dock nästa i min läslista så kommer säkert med en bättre redogörelse för den senare. Det är Caitlin Morans Moranthology och är som man kan räkna ut av namnet en samling av de texter hon skrivit för olika tidningar sedan hon var femton. Om man läst hennes debut How to be a Woman har man säkert förhoppningar som liknar mina på den här boken. Jag förväntar mig att ha hemskt roligt helt enkelt. Det är dock svårt att smakebita när temat för texterna är så brett - jag nöjer mig med bokens dedikation:
To the bit in "Bottom" where Rik Mayall and Adrian Edmonson hit the gas man with a frying pan forty-two times. I learned so much from you. 
Den ännu oinvigde kan lära sig ett och annat om Bottom genom att kika på Wikipedia. Vi som redan är upplysta inser att den här dedikationen enbart bådar gott. 
Check it --> Bibblan. Adlibris

12 kommentarer:

 1. Jag har inte läst något av Moran och jag har inte bestämt mig än för om jag ska det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, säkert svårt att bestämma sig utifrån mitt smakprov också, hehe. Jag tippar att man tycker det är bra om man brukar gilla skojiga kolumner.

   Radera
 2. Takk for smakebit!:)
  Ha en fin søndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En liiiten liten smakebit, hehe. Om man sett Bottom så har man ju i alla fall något att gå på. ;-)

   Radera
 3. Jag läste hennes Konsten att vara kvinna och tyckte den var helt okej även om jag inte delade hennes åsikter om allt men är tveksam om jag vill läsa den här, hopsamlade krönikor och liknande är inte riktigt min grej.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror snarare att det här är bättre - man slipper störa sig på det personliga manifestet som jag tycker var rätt snävt, och får bara de roliga bitarna. :-) Har dock inte läst än, så får återkomma med bättre kött på benen, hehe.

   Radera
 4. Skummade igenom Konsten att vara kvinna men gillade inte den så mycket men den här kanske är bättre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag minns att jag tyckte att den feminism hon presenterar var rätt luddig, eller typ att den fick stryka på foten for comic effect. Saknade intersektionellt perspektiv. Tror att det är roligare att läsa hennes kolumner som i den här boken, men det återstår att se. :-)

   Radera
 5. Har läst How to be a Woman, och tyckte den var helt okej. Får se om den här kommer så småningom.

  SvaraRadera
 6. Tusen takk for smakebiten:) Ha en fin søndag!

  SvaraRadera
 7. Jag har läst både denna och hennes tidigare. Den här tyckte jag dock kändes lite som om de ville smida medan järnet var varmt. Skulle rekommendera att inte läsa boken i ett svep utan några/någon krönika i taget :)

  SvaraRadera
 8. Jeg har funnet så mange bra boktips på svenske blogger, for så å finne ut at bøkene ikke var utgitt på norsk. I sommer har jeg vært en tur på Ullared og i Varberg, så nå har jeg fått noen av de bøkene med meg hjem :-) Denne er heldigvis på engelsk, så jeg burde kunne finne den :-)
  Takk for flott tips og ha en fin søndag!

  SvaraRadera