2013-11-09

Bokbloggsjerka # 9

Ny jerka!

Bokbloggsjerka 8-11 november: Vad önskar du dig mest av allt just nu som är relaterat till böckernas värld?Jag önskar mig (i likhet med många andra bokbloggare) mer TID. Mer tid att läsa, mer tid till kulturupplevelser, mer tid att blogga och interagera med andra bloggare. Jag jobbar på bibliotek och hanterar böcker dagligen - detta ger mig per automatik ett gäng bokrelaterade upplevelser i arbetslivet. Till exempel är det en del av mina arbetsuppgifter att hålla mig uppdaterad om ny litteratur, både skön- och facklitteratur, gå på mässor och få förläggarinformation, diskutera böcker med kollegor och låntagare mest hela tiden. Att hinna läsa för nöjes skull är dock svårare att hinna med - jag snor åt mig lästid på resande fot i kollektivtrafiken och i sängen innan jag somnar. På ett eller annat sätt blir all läsning jobbrelaterad. Än så länge har detta inte varit ett problem, men jag misstänker att det är en faktor som kan riskera att urvattna lustupplevelsen av läsning om stressen pågår för länge. Nina Frid (som fick Svenska Akademins bibliotekariepris 2012 bland annat för sitt arbete med bokcirklar.se) har skrivit om bibliotekariers lästid i senaste Biblioteksbladet. Check it --> Lästid på jobbet.

7 kommentarer:

 1. Drömjobb, eller hur? Men jag kan förstå att nöjesläsningen kommer på skam ibland.

  SvaraRadera
 2. Det är ju trist om man plötsligt skulle känna att man inte längre läser för sin egen skull, utan för jobbets. Hoppas du alltid kan övertyga dig själv om att du läser för dig.

  SvaraRadera
 3. Än så länge funkar det bra och jag älskar verkligen mitt jobb, så inget större problem. Det är nog mest dygnet som har för få timmar och det verkar många som svarat på jerkan tycka, oavsett vad de jobbar med, hehe.

  SvaraRadera
 4. Ja, mer tid hade verkligen inte varit fel!

  SvaraRadera
 5. Tid, det önskar jag mig med. Och jag känner igen det där med nöjesläsningen från när jag pluggade. När jag läste böcker hela tiden för studiernas skull så var det svårare att uppmana orken och intresset för att läsa skönlitterärt.

  SvaraRadera
 6. Tid verkar vara en bristvara hos alla! Måste vara jättekul att jobba med böcker, men kan ju tänka mig att det kan påverka läslusten :)

  SvaraRadera
 7. att ha sin hobby som jobb är jag lite rädd för, därför blev jag aldrig trädgårdsmästare.

  SvaraRadera