2013-11-10

#fiktivnovember Del 1

Fiktiviteter styr upp en massa pepp i årets annars gråaste månad - Fiktiv november. Jag är sent ute, men det verkar lite för trevligt för att missa så kör ändå. 

Fråga 1: Berätta om din bästa läsupplevelse i år!

Årets läsupplevelse är för mig Alice Munro. Det var en sån där författare som blivit lite för sönderhypad för att jag skulle orka läsa - ni vet, när något rekommenderas så mycket och ofta av så många att man får en sorts motståndsreaktion och blir helt anti. Till slut så lånade jag i alla fall med mig För mycket lycka från bibblan och skrev lite om mina förväntningar på en jobbresa på väg till Stockholm. Vad jag tyckte om boken går att läsa här.

Det är ingen större idé att ytterligare mala på om vad jag tycker är så fantastiskt med Munro, det är bara att göra en sökning i bloggen så kan man hitta mina lovord mest överallt. Dessutom är hon ju numera Nobelpristagare och det finns gott om proffstyckare som uttryckt sig om hennes författande. Men, det häftiga i min läsupplevelse är att jag upptäckte en ny favvoförfattare och att hon, hey presto, tilldelades det fetaste priset en författare kan få inom loppet av några månader. Här har man hoppats på Murakami i flera år liksom, men aldrig fått den där bekräftande "told you so"-känslan, haha. (Behållningen av att se Atlaschefen Johan Hilton få själva dåndimpen av glädje är inte heller att förakta).

2 kommentarer:

  1. Det är så skönt när en lyckas ta sig igenom det där motståndet som väldigt lätt uppstår när alla tipsar och tokälskar en författare, och när det visar sig att boken är bra :-)

    SvaraRadera
  2. Jo, förväntningar kan förstöra en läsupplevelse

    SvaraRadera