2013-08-10

Bokbloggsjerka # 6

Bokbloggsjerka 9-12 augusti: Vad läser du just nu?

Enklare fråga kan man ju knappast begära. Just nu läser jag Caitlin Morans Moranthology. Det är en samling av hennes kolumntexter i ett gäng brittiska tidningar från mitten av 1990-talet och framåt. Det kan handla om det mesta och av baksidestexten framgår att det är en av bokens styrkor jämfört med Morans tidigare bästsäljare How To Be a Woman. Moran har helt enkelt en jävla massa att säga om en jävla massa grejer, inte enbart sitt egenkomponerade feministiska manifest. 
David Cameron resembles a camp gammon robot - a C-3PO made of ham...
Well, you can't argue with that. Hittills är boken helt klart rolig läsning - den är som sagt uppbyggd på ett gäng kolumner men Moran bjuder också på lite kontext kring varje inlägg, något som ju ger henne möjlighet att rätta till sina värsta rants and raves i efterhand. Som när hon som tonåring och relativt ny skribent på Melody Maker och totalslaktar ett menlöst band för att skaffa lite redaktionscredd. Hon drar fram skämskudden inför sin egen text och ber såhär nästan 20 år senare bandet om ursäkt. Att det är så brett och avhandlar så många ämnen gör boken lite spretig, men det känns än så länge inte som något negativt. Det är pretentionslös underhållningsläsning, smockat med oneliners och jag betar av några krönikor innan läggdags glatt flinande in i kudden. Rekommenderas.
Check it --> Bibblan. Adlibris.

Knuff

5 kommentarer:

 1. Jag har inte läst något av Caitlin Moran och av någon anledning har hennes böcker inte lockat mig. Det kan ju bero på att det finns så enormt mycket annat att läsa.

  SvaraRadera
 2. Gillar Moran, hon är ganska så vass ;) Får väl ta och kolla upp den så småningom.

  SvaraRadera
 3. Det där låter som kul läsning. Ska ha det i åtanke när jag vill dra på smilbanden.

  SvaraRadera
 4. Nej, Moran lockar mig inte alls och jag har egentligen ingen aning om varför.

  SvaraRadera
 5. Kolumnläsning kan va lite nice läsning på kvällar när man inte vill fastna i spännande kapitel, ska ha Moran i åtanke framöver :)

  SvaraRadera